Выберите правильный ответ we usually

Содержание

Present Simple | Упражнения по английскому языку

Подходит для школьного тестирования : 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 класс

home-task.com

Просмотр содержимого документа «Контрольная работа „Present Simple\Present Continuous“»

Контрольная работа по Present Simple и Present Continuous

I variant

Задание 1. Ответить на вопросы.

  1. При помощи какого/каких вспомогательных глаголов образуются вопросительные и отрицательные предложения в Present Simple?

  2. Какое окончание имеет глагол в Present Simple при употреблении в первом лице единственного числа?

  3. Какое окончание имеет глагол в Present Simple при употреблении в третьем лице единственного числа?

  4. Напишите не менее трех обстоятельств времени, которые обычно употребляются в предложениях во времени Present Simple.

1. We usually … a bus or a taxi early in the morning to get to work.a) takes b) takec) are taking

2. Every day I … up, then … my teeth and … on my journey.a) wake/ brush/ startb) woke/ brush/ startingc) waking/ brush/ start

3. When … the Sun rise? In the evening or in the morning?a) dob) arec) does

4. They … tea now. a) drinkingb) are drinkingc) are drinks

5. My sister seldom … our parents. She’s very busy and has no time at all.a) visitsb) visitc) is visiting

Задание 3. Раскройте скобки, употребляя глаголы в Present Simple или Present Continuous.

1. My working day (to begin) at six o’clock.

2. The boys (to run) about in the garden now .

3. I (to get) up, (to switch) on the TV and (to brush) my teeth.

4. I (to do) my homework now.

5. It (to take) me about twenty minutes. 6. I (to have) breakfast at seven o’clock. 7. I (to leave) home at half past seven.

8. Ann (to sit) at her desk now.

9. A young man (to drive) a car at the moment.10. I (to take) a bus to the institute.

Задание 4. Постройте вопросы со следующими словами:

1. Does/what/up/get/she/time?

2. Do/breakfast/does/what/she/before?

3. For/does/have/breakfast/she/what?

4. To/how/she/work/does/go?

5. She/does/what/evening/do/the/in?

Контрольная работа по Present Simple и Present Continuous

II variant

Задание 1. Ответить на вопросы.

  1. При помощи какого/каких вспомогательных глаголов образуются предложения в Present Continuous?

  2. Какое окончание имеет глагол в Present Continuous?

  3. Напишите не менее трех обстоятельств времени, которые обычно употребляются в предложениях во времени Present Simple.

1. It (rain) heavily here from time to time.

  1. is raining

  2. rained

  3. rains

  1. is crying

  2. cries

  3. are crying

  1. sat/took/swtiched on/ did

  2. is sitting/ is taking/ switching on/ is doing

  3. sits/takes/switches on/ does

  1. is having/ is

  2. has/is

  3. had/was

  1. loses

  2. is losing

  3. lost

1. It usually (to take) me about fifteen minutes to get there. 2. Classes (to begin) at eight. 3. We usually (to have) four classes a day. 4. I (to have) lunch at about 2 o’clock.

5. John and his friends (to go) to the library now.

6. She (to study) geography.

7. A young man (to stand) at the window now.

8. He (to smoke) a cigarette at the momont.

9. The old man (to walk) about the room.

10. The dog (to lie) on the floor now.

Задание 4. Постройте вопросы со следующими словами:

1. Does/what/up/get/she/time?

2. Do/breakfast/does/what/she/before?

3. For/does/have/breakfast/she/what?

4. To/how/she/work/does/go?

5. She/does/what/evening/do/the/in?

multiurok.ru

Административная контрольная работа в 5 классе

по теме Present Simple/Present Continuous

Вариант 1

Task A. Test yourself

1. I … in London.

a) live b) lives c) am living

2. My brother … tennis every Saturday.

a) play b) plays c) is playing

3. What is the noise? Jane …. in the next room.

a) sing b)sings c)is singing

4. Linda … in Los Angeles.

a) live b) lives c) is living

5. My granny is in the kitchen. She … cakes.

a) cook b)cooks c) is cooking

6. Fred … English.

a) speak b) speaks c) is speaking

7. John and Jack … test now.

a) write b)is writing c) are writing

8. I usually … tea for breakfast.

a) drink b) drinks c) am drinking

9. Dan usually … his camera on all trips.

a) take b) takes c) is taking

10. …you drink tea for breakfast?

a) Do b) Does c)Are

Task B. Put the verbs into Present Simple or Present Continuous

  1. He (work) with computer now.

  2. My friend usually (watch) this film.

  3. They always (speak) English.

  4. She (sit) with her sister at the moment.

  5. He often (give) an interview.

  6. Look! They (read) the letter.

  7. At the moment he (water) flowers.

  8. They (repair) a car now.

  9. My pet always (play).

  10. Your mother (cook) well.

по теме Present Simple/Present Continuous

Вариант 2

Task A. Test yourself

1.We … in London.

a) live b) lives c) am living

2. My sister … tennis now.

a) play b) plays c) is playing

3. What is the noise? Jack …. in the next room.

a) sing b)sings c)is singing

4. Kate … in New York.

a) live b) lives c) is living

5. My … cakes well.

a) cook b)cooks c) is cooking

6. Nina … English.

a) speak b) speaks c) is speaking

7. John … test now.

a) write b)is writing c) are writing

8. I usually … tea for breakfast.

a) drink b) drinks c) am drinking

9. Tom usually … his camera on all trips.

a) take b) takes c) is taking

10. …she drink coffee for breakfast?

a) Do b) Does c)Are

Task B. Put the verbs into Present Simple or Present Continuous

  1. Your mother (cook) well.

  2. He (work) with computer now.

  3. At the moment he (water) flowers.

  4. My pet always (play).

  5. My friend usually (watch) this film.

  6. Look! They (read) the letter.

  7. They always (speak) English.

  8. He often (give) an interview.

  9. She (sit) with her sister at the moment.

  10. They (repair) a car now.

Ключи

Вариант 1

Задание А:

1.b

2.b

3.c

4.b

5.c

6.b

7.c

8.a

9.b

10.a

Задание В

  1. He is working with computer now.

  2. My friend usually watches this film.

  3. They always speak English.

  4. She is sitting with her sister at the moment.

  5. He often gives an interview.

  6. Look! They are reading the letter.

  7. At the moment he is watering flowers.

  8. They are repairing a car now.

  9. My pet always plays.

  10. Your mother cooks well.

Вариант 2

Задание А:

1. a

2. c

3.c

4.b

5. b

6.b

7.b

8.a

9.b

10.b

Задание В

  1. Your mother cooks well.

  2. He is working with computer now.

  3. At the moment he is watering flowers.

  4. My pet always plays.

  5. My friend usually watches this film.

  6. Look! They are reading the letter.

  7. They always speak English.

  8. He often gives an interview.

  9. She is sitting with her sister at the moment.

  10. They are repairing a car now.

videouroki.net

Контрольная работа по Present Simple и Present Continuous

1. Выберите правильный ответ.

1.We usually … a bus or a taxi early in the morning to get to work. a) takes b) take c) are taking

2.Every day I … up, then … my teeth and … on my journey.

a) wake/ brush/ start b) woke/ brush/ starting c) waking/ brush/ start

3. When … the Sun rise? In the evening or in the morning? a) do b) are c) does

4.They … tea now. a) drinking b) are drinking c) are drinks

5. My sister seldom … our parents. She’s very busy and has no time at all. a) visits b) visit c) is visiting

6.Where is Ann? — She is in the kitchen. She …pizza for her friends. a) makes b) is making c) make

7.My brother usually … tennis in the afternoon. a) plays b) is playing c) play

8.Look! The children … Halloween costumes. They are funny! a) wears b) are wearing c) wear

9.In the evening my grandfather … newspapers and magazines a) read b) is reading c) reads

10.Listen! My little sister … . a) sings b) is singing c) sing

2. Раскройте скобки, употребляя глаголы в Present Simple или Present Continuous.

1. My working day (to begin) at six o’clock.

2. The boys (to run) about in the garden now .

3. I (to get) up, (to switch) on the TV and (to brush) my teeth.

4. I (to do) my homework now.

5. It (to take) me about twenty minutes. 6. I (to have) breakfast at seven o’clock. 7. I (to leave) home at half past seven.

8. Ann (to sit) at her desk now.

9. A young man (to drive) a car at the moment.10. I (to take) a bus to the institute.

3. Выберите правильный вариант:

1) Его папа работает в банке.

A) His dad works in a bank. B) His dad work in a bank.

C) His dad is working in a bank. D) His dad working in a bank.

2) Где ты катаешься на коньках? (обычно)

A) Where you skate? B) Where do you skate?

C) Where are you skating? D) Where you skating?

3) Что ты сейчас читаешь?

A) What do you read now? B) What you read now?

C) What do you reading now? D) What are you reading now?

4) Ник всегда кормит животных.

A) Nick often feeds animals. B) Nick always feeds animals.

C) Nick is always feeds animals. D) Nick is often feeding animals.

5) Мы не поем каждый день.

A) We are not singing every day. B) We do not sing every day.

C) We not sing every day. D) We does not sing every day.

6) Tы что-то пишешь?

A) Do you write? B) Are you writing?

C) You writing? D) You are writing?

7) Катя иногда катается на велосипеде?

A)Does Kate sometimes rides a bike? B) Does Kate sometimes ride a bike?

C) Does Kate always ride a bike? D) Do Kate always ride a bike?

4. Исправьте ошибки:

1. Liza goes to the cinema now.

2. Bob drink tea twice a day.

3. I am learning English every day.

4. Peter wear his new jeans today.

5. She eats an apple at the moment.

6. Do you cook dinner often?

7. She doesn’t writes letters very often.

8. Look! My brother ride his new bike.

5. Переведите на английский язык слова:

Всегда……………….., обычно……………….., часто……………….., никогда………….

Редко…………………., иногда……………….., сегодня…………….., сейчас…………..,

в данный момент………………

6. Переделайте в отрицательное предложение:

1) I often play with my little sister.

2) We like big dogs.

3) You do your homework every day.

4) Sometimes they go to the cinema.

5) Rex lives in a doghouse.

6) He plays the piano very well.

7) Не is drinking milk now.

8) You are wearing jeans today.

9) I am watching TV at the moment.

intolimp.org

Exercise 1. Вставьте глагол to be в Present Simple.

  1. What … your name? — My name … Shirley Frank.
  2. What … your address? — My address … 175 Grand Central Parkway.
  3. What… your phone number? — My phone number … 718-1930.
  4. Where … you from? — I … from New York.
  5. I … a pupil.
  6. My father … not a teacher, he … a scientist.
  7. … your aunt a doctor? — Yes, she ….
  8. … they at home? — No, they … not at home, they … at work.
  9. My brother … a worker. He … at work.
  10. … you an engineer? — Yes, I … .
  11. … your sister a typist? — No, she … not a typist, she … a student.
  12. … your brother at school? — Yes, he … .
  13. … your sister at school? — No, she … not at school.
  14. My sister … at home.
  15. … this your watch? — Yes, it … .
  16. She … an actress.
  17. This … my bag.
  18. My uncle … an office work­er.
  19. He … at work.
  20. Helen … a painter. She has some fine pictures. They … on the walls. She has much paper. It … on the shelf. The shelf … brown. It … on the wall. Helen has a brother. He … a student. He has a family. His family … not in St. Petersburg, it … in Moscow.

Exercise 2. Запишите глаголы в правильную колонку в третьем лице единственного числа в соответствии с правилами написания слов.

Cook, study, clean, buy, teach, go, fry, like, discuss, watch, drink, help, copy, run, tidy, open, pay, catch, swim, ride, do, mix, listen, fly, wish, meet, marry, come.

Answers: -s: cooks, cleans, buys, likes, drinks, helps, runs, opens, pays, swims, rides, listens, meets, comes.-es: teaches, goes, discusses, watches, catches, does, mixes, wishes.-ies: studies, fries, copies, tidies, flies, marries.

Exercise 3. Перепишите предложения в третьем лице единственного числа, используя слова в скобках.

  1. We always help our grandparents. (Mike)
  2. They like to swim in the swimming-pool. (Andy)
  3. I make the best pizza in our town. (Vicky)
  4. We meet our friends every weekend. (Larry)
  5. I know everything about cats. (Dolly)
  6. We write wonderful poems. (Nelly)
  7. You understand French well. (Garry)
  8. I teach my little brother to ride a bike. (Sam)
  9. Children often play with the ball in the yard. (Pam)
  10. Birds sing merrily in the tree. (A bird)
  11. You often fly to Prague. (My cousin)
  12. They always watch TV in the evening. (His mother)
  13. We sometimes see him in the library. (Alice)
  14. I usually wash the car on Saturday. (My father)
  15. You never tell lies. (Bill)

Exercise 4. Дополните предложения подходящим словам из скобок.

  1. … likes to watch shows on TV. (I/you/she)
  2. … gather berries in the wood in summer. (he/we/it)
  3. … water the flowers three times a week. (I/she/he)
  4. … usually drinks tea in the morning. (I/he/they)
  5. … prefers to stay at home in the evening. (I/my sister/ту cousins)
  6. … works properly, (you/the workers/my watch)
  7. … never wears a scarf in winter. (Rita/we/my friends)
  8. … mend the roof of the house every summer, (his uncle/you/ my grandfather)
  9. … spend winter holidays in the mountains. (her cousins/she/Fred)
  10. … sometimes goes to the theatre. (my Granny/my parents/ту sisters)

Exercise 5. Поставте глаголы в скобках в правильную форму.

  1. Frank sometimes … (to drink) milk for breakfast.
  2. They … (fo like) to skate in winter.
  3. My friends and me sometimes … (to walk) in the park after school.
  4. His parents … (to spend) their vacations in the countryside.
  5. Her brother … (to work) as a security officer.
  6. The lessons in our school … (to start) at eight o’clock.
  7. Monica … (to walk) her dog twice a day.
  8. We sometimes … (to play) a game of chess in the evening.
  9. My Granny usually … (to buy) vegetables at the market.
  10. This show always … (to begin) at five o’clock.
  11. My cousins often … (to visit) me at weekends.
  12. Susan usually … (to have) a shower in the morning.
  13. It often … (to rain) in autumn.
  14. This car … (to cost) too much for us.
  15. You sometimes … (to take) your children to the theme park.

Exercise 6. Дополните предложения don’t или doesn’t.

Answers: 1. don’t; 2. doesn’t; 3. don’t; 4. don’t; 5. doesn’t; 6. don’t; 7. doesn’t; 8. don’t; 9. don’t; 10. doesn’t; 11.doesn’t; 12. don’t; 13. doesn’t;14.don’t; 15. don’t.

Exercise 7. Сделайте предложения отрицательными.

  1. Martin often goes fishing in summer.
  2. You always buy fresh newspapers.
  3. His mother bakes tasty pies.
  4. This fruit salad tastes delicious.
  5. Pineapples grow in trees.
  6. My dog eats tomatoes and pears.
  7. People know a lot about the life on other planets.
  8. I always travel with my grandparents.
  9. They plant flowers and trees every spring.
  10. Girls always like to do the washing-up.

Exercise 8. Дополните предложения don’t или doesn’t и дайте утвердительный и отрицательный ответы на вопросы.

  1. … you like to travel?
  2. … your friend go in for sports?
  3. … your parents like to play computer games?
  4. … your father drive a car?
  5. … your mother watch the news on TV in the evening?
  6. … your classmates always come to school in time?
  7. … your grandparents live in the country?
  8. … your mother often meet her friends?
  9. … you have a dream?
  10. … you often visit your grandparents?

Exercise 9. Сделайте предложения вопросительными.

  1. Liz and her sister often go skating to the skating-rink.
  2. Our teacher always prepares us for tests.
  3. Her dog likes to sleep on the sofa.
  4. We usually make photos for the school newspaper.
  5. Den often goes on a ride with his friends.
  6. Ted and Victor prefer to travel by car.
  7. It often rains in spring.
  8. His sister runs a small cafe.
  9. The Harrods usually visit their relatives in the country.
  10. All children like sweets and ice cream.

Exercise 10. Составьте предложения, расставив слова в верном порядке.

  1. help/sister/with/your/washing-up/Does/you?
  2. on/early/He/Sunday/up/hates/get/to.
  3. much/the/don’t/seaside/at/We/time/spend.
  4. changes/spring/The/often/in/weather.
  5. you/relatives/visit/Do/often/your?
  6. phone/doesn’t/my/He/number/know.
  7. any/in/vegetables/grandparents/summer/her/Do/grow?
  8. often/trips/towns/goes/cousin/to/business/My/on/other.
  9. you/before/hands/always/wash/Do/meals/your?
  10. sugar/drink/My/without/tea/doesn’t/mother.

Exercise 11. Поставьте глаголы в скобках в правильную форму.

  1. Where … your brother usually … (to go) after classes? — He usually … (to go) to the swimming-pool. He … (to have) trainings four times a week.
  2. Why … your sister always … (to get up) so early in the morning? — Because she … (to help) my mother to cook breakfast for the whole family.— … you … (not to cook) breakfast for yourself? — No, I …. I usually … (to walk) the dog before going to school.
  3. What … you usually … (to do) on Saturdays? — Well, in the morning I … (to go) shopping with my mother and then I … (to take) my younger sister to the Art Studio. She … (topaint) very well and … (to dream) of becoming a designer.— … you … (to meet) your friends on Saturdays? — Of course, I … . We often … (to go) to the cinema or to the disco on Saturday evenings.
  4. Why … Fred … (to need) to buy flowers? — It… (to be) his sister’s birthday today. She … (to love) flowers and Fred … (to believe) it … (to be) the best present for her.
  5. What time … this programme … (to start)? — It always … (to start) at eight in the evening.— … you always … (to watch) it? — No, I… (not always to watch) it because sometimes I have to meet my younger brother at the tram stop. He often … (to return) from the football training at this time.

WELL DONE!

Литература:

  1. Павличенко О.М. Английский язык. Грамматический практикум. II уровень. — 2-е изд., испр. и доп. — X.: Ранок, 2012. — 304 с.
  2. Голицынский Ю.Б. Грамматика: Сборник упражнений. — 5-е изд., — СПб: КАРО, 2005. — 544 с. — (Английский язык для школьников).

engfairy.com

Источник

Поделиться:
Нет комментариев

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Все поля обязательны для заполнения.

×
Вам будет интересно